Son of Saul - Fiul lui Saul (2015) Film Online Subtitrat HD
Vizionează cele mai noi filme 2017 online subtitrate în Română

Son of Saul – Fiul lui Saul (2015) – Film online subtitrat HD

Vă mulțumim că sunteți alături pe site-ul nostru de filme noi online
1267

Regizorul László Nemes, împreună cu directorul de imagine Mátyás Erdély, jonglează inedit cu șarful, cu ceea ce putem să vedem clar și ce anume ca prin ceață…
Saul (Géza Röhrig) este deținut într-un lagăr de concentrare, însă – mai ales – aflăm că este tată. Iar când fiul moare, Saul face exact ceea ce nu ar alege să facă un om contemporan: să îl înmormânteze conform tradiției, și asta ignorându-și prietenii, tovarășii de lagăr, dar mai ales propriile lui șanse de eliberare.

Comportamentul lui Saul este doar aparent constructiv. S-ar putea crede – cum ceilalți deținuți o fac – că un asemenea gest inutil poate doar deturna omul de la lupta pentru supraviețuire. Și, totuși, în același timp, ar putea fi ultima alegere pe care personajul și-o permite să facă. Singura lui libertate în acel mediu concentrațional.Levente Molnár, angajat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, are un rol-cheie în Son of Saul, premiat în 2016 cu Oscar și Globul de Aur pentru film străin: îl interpretează pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el în lagărul de concentrare, dar și cel care organizeaza rezistența în interiorul lagărului.

În lagărul de concentrare vedem o lume cu un amestec de limbi și culturi diferite, sub violența la care regimul nazist îi supune, o comunitate unită care încercă să lupte pentru supraviețuire – unguri, rusi, evrei… Dincolo de tema Holocaustului, nu putem să nu întrevedem și o lectie pentru contextul politic actual, unde se afirmă tot mai mult tendința naționalistă.

Dacă ți-a plăcut acest film online HD așteptam comentariul dvs.
?>